Oavsett hur bra hund man har eller hur duktig man än må vara på att träna den så finns det en liten detalj som är viktigare än något annat och faktiskt kommer före ovanstående!

Att man tränar och framförallt ofta!

det kan ju låta som rena självklarheter men ändå är det inte det för så många. 10 minuter 1-2 ggr om dagen kommer att ta dig längre än 3h en gång i veckan, så enkelt är det.

Ett 10 min pass om dagen låter ju inte särskilt jobbigt, ändå är det svårt att få till för många av oss. Ett ”feltänk” många har är att det är omständligt och innebär att man måste ta sig med hunden till en riktig träningsplanen. Har man annat i livet är det ju inte helt funktionellt för särskilt långa av oss, ska man pussla ihop det med arbete, familj, övriga intressen etc så förstår man varför det är lätt hänt att det snarare blir 1-2 längre pass per v istället.

Själv har jag i många år visserligen haft förmånen att ha hundarna med mig på jobbet men å andra sidan haft butikstider vilket normalt innebär att man jobbar till 18-19 på vardagarna och varannan helg och dessutom minst två hundar i träning. Även utan familj är detta en ekvation som kan vara tuff ibland och därför har jag blivit grym på ”att ta tillfället i akt” 5 min på parkeringen utanför jobbet, stanna på en valfri plan/parkering på väg hem, före ell efter promenad på någon liten gräsplätt, på parkeringen vid affären när jag ska handla osv.

Utöver att man faktiskt får till den där välbehövliga kontinuiteten i sin träning får man dessutom en grym störningsträning på köpet 🙂

Och lediga dagar är det fritt fram att ge sig ut och röja i skogen istället.

Kategorier: HundsnackHundträning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *