Mitt liv som ”hundnörd” startade för ganska så exakt 23 år sedan då jag skaffade min första hund, colliehanen Konvaljens Eros.
Jag började snabbt att gå kurser med honom och fastnade rejält för att träna hund.
Några år senare kom hans son Konvaljens Qares ”Ares” också hem och då tog mitt tävlingsintresse fart på riktigt. Ares och jag tävlade främst i lydnad där vi kom upp till Eliten men fuskade även lite med brukset.
Snygg var han också 😉 och fick en hel del utställningsmeriter.

Konvaljens Qares

Konvaljens Eros

Det var också i samband med att jag skaffade Ares som jag utbildade mig till SBK instruktör och blev djupt involverad i brukshundsklubben.

Ytterligare några år senare skaffade jag schäfertiken Krokasmedens Lawa då jag ville ha snäppet ”än mer” och det kan man ju säga att jag fick. högtempererad och spårgalen tog det lite tid att få ordning på allt men vi tog oss till elitnivå i bruksgrenen spår 🙂

(S)tollaren Krokasmedens Etter var egentligen inte meningen att han skulle bli min utan det var en valp som jag fick hem från mina fantastiska uppfödare Krokasmedens kennel för att hjälpa till att grunda som tullhund. Men kvar blev han och tur är väl det för det är en grym hund som bla gått MT med 465 poäng (bland det högsta inom rasen). I första hand är han tänkt som lydnadshund där han i nuläget har 1,a pris i klass I men vi fuskar även lite med spår, sök och retrieverjakt.

Lawa & Etter

Hösten 2019 kom lilla schäfertiken Krokasmedens Hon Heter Brinna ”Brinna” hem till oss. Hon är barnbarn till min tidigare tik Lawa och tanken är att hon ska bli min nya spårstjärna.

Jag har haft kurser till och ifrån i många år nu, både för klubbar, rasklubbar och företag.
Min filosofi är att hundträning ska vara roligt och anpassas efter den individ och/eller det ekipage man har framför ögonen.